woensdag 19 september 2007

De Tong (van Lucifer) langs de A6

Dit kunstwerk stond jaren langs de A6 op de scheidingsdijk tussen Zuidelijk en Oostelijk Flevoland en verdween eind 2006 (geplaatst in 1993). Het ding leek vaak bijna te zweven boven het lege land. Ik vond het altijd een mooi object, zonder dat ik wist wat het betekende, wat het moest voorstellen of wat de gedachte er achter was.
Ook met kennis van de gedachte erachter blijf ik er bij dat het ding terug zou moeten. Sommigen echter zijn een andere mening toegedaan, waaronder de ChristenUnie:
De provincie wil het kunstwerk laten restaureren, maar de ChristenUnie spreekt een veto uit. Het is spottend, meent de Statenfractie. Het symboliseert de gevallen aartsengel Lucifer, die zijn tong uitsteekt naar God. En dat is kwetsend voor christenen, aldus de ChristenUnie. "Hiermee is de eer van God in het geding", meldt fractielid Maaike Kolkman in een persbericht. 'De uitdagende verering van Zijn tegenstander doet je als christen pijn', zo valt te lezen. Ook heeft de ChristenUnie moeite met de kosten voor de restauratie: bijna twee ton.
"De tong van Lucifer" Weblog waardoor ik erachter kwam waarom het werk weg was (is) tijdens een zoektocht naar Chinezen en de eerste lucifers...
"Tong van Lucifer is 'spottend'"Krantenartikel uit de Stentor waar de ChristenUnie van leer trekt (maak van het woord 'God' eens 'Theepot', dan wordt het nog een grappig stuk ook)
dusss

1 opmerking:

Anoniem zei

Laat de ChristenUnie dan ook consequent zijn en zich voortaan ook niet meer bedienen van lucifers. Door lucifers te gebruiken bedien je je immers toch ook van Zijn tegenstander? Hihi, back to the stone age, krekpapen.

Bliin

Labels